måndag 3 mars 2014

"... skaffa åt Herren ett folk som är berett." - Luk 1

Dagens bibelläsning i UTMANINGEN: Lukas 1

Sakarias skulle bli pappa åt Johannes, som senare skulle bli känd under namnet Johannes döparen. Sakarias var gammal och funderade nog inte på att bli pappa, men en ängel kom på besök och berättade om den kommande sonen.

Ängeln säger om den kommande sonen: "Och många av Israels barn skall han omvända till Herren, deras Gud. Han skall gå framför honom i Elias ande och kraft, för att vända fädernas hjärtan till barnen och omvända de olydiga till ett rättfärdigt sinnelag och så skaffa åt Herren ett folk som är berett." (Luk 1:16-17). Ängeln fick rätt. Det var precis det som Johannes senare gjorde.

Men det behövs människor med Johannes uppdrag också idag. Människor som bereder andra för att möta Herren. Människor som jämnar vägen för att andra ska kunna finna fram till Herren. Människor som jämnar ut dalarna och sänker bergen och gör vägen jämn. Människor som gör det lätt att komma till tro på Gud.

Men Johannes fick också ett uppdrag att skaffa Herren ett folk som är berett. En dag ska Jesus komma tillbaka och då ska han hämta hem en brud utan fläck eller skrynka "Ty han ville ställa fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynkla eller något annat sådant. Helig och fullkomlig skulle den vara." (Ef 5:27).

Det behövs människor idag som förkunnar Jesu återkomst och att vi måste göra oss beredda att möta Herren. Både som individer och som Guds församling, "Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst" (2 Pet 3:11-12)

Kanske ängeln söker efter sådana människor nu? Kanske är det du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar